Layla, de prachtige en mysterieuze Bearded Lady van het circus, is niet zomaar een vrouw.

Zij is de vrouw met een baard. Al sinds jaar en dag wordt Layla op de straten nagestaard. Rondreizend met de Freakshow Fenomena Logica heeft ze bewoners van vele steden en dorpen omgetoverd tot bewonderaars. Soms verschuilt ze zich achter haar sluier en als ze droevig in de verte staart wordt elk hart met twijfel gevuld – denkt ze aan vroeger of denkt ze aan de toekomst?

De vluchtige bewonderaars, de vele verbaasde gezichten, de kortstondige liefdes verklaringen, het doet Layla al jaren niks meer. Ze is verliefd op Frankie Valdez, de klusjesman van het circus. En met die verliefdheid is ze enorm onzeker geworden, ze is bang dat hij haar niet ziet staan vanwege haar baard, die ze het liefste nu voor altijd zou verbergen. Elke keer dat ze haar baard afscheert groeit de baard op pijnlijke wijze terug. De haren steken als naalden door haar huid. Ze verdenkt de circusdirecteur Zlatan van een vloek en ze is ervan overtuigd dat hij het enige scheersetje heeft dat haar baard doet verdwijnen.

Op elk feest, bruiloft of bedrijfsuitje waar de Freakshow Fenomena Logica beland, daagt Layla de bezoekers uit om haar te helpen. Achter de rug van Zlatan om, vraagt zij hen het slaapvertrek van Zlatan te betreden en dat ene magische scheersetje te vinden.

 

 

 

 

Bearded Lady: Chris Groeneveld        Foto credit: Simone Tenda
Advertenties