Transsylvanië, 3 oktober 1803. Zlatan Zorrero wordt geboren als tweede zoon van hertog Zorrero, grootgrondbezitter in het kille Transsylvanië.

Al op jonge leeftijd is Zlatan zich ervan bewust dat hij als tweede zoon zijnde nooit en te nimmer op de eerste plaats zal komen. Niet binnen zijn familie en ook niet binnen de sociale kringen. Geteisterd door het feit dat hij nooit het rijk van zijn vader zal bestieren berust hij zich met het vooruitzicht dat hij op zijn 18de verjaardag naar Wenen zal vertrekken om geneeskunde te studeren.

Hoe intelligent Zlatan ook was, hij heeft zijn studie nooit afgerond. Verdacht van onethische praktijken, werd hij in 1821 van de universiteit gestuurd. Voor Zlatan zelf was er geen tijd voor berouw, geobsedeerd door de maakbaarheid van de mens verlaat hij – met de eerste beste mogelijkheid – de stad waar zijn naam te schande was gemaakt. Hij sloot zich aan bij het rondreizende circus Freakshow Fenomena Logica. Voor een maand lang zwoegde Zlatan om eten op zijn bord te krijgen. In de vijfde week was de directeur op een mysterieuze wijze verdwenen en stond niemand minder dan Zlatan zelf aan het hoofd van Fenomena Logica.

 

 

 

 

Verhaal: Elles van Asseldonk & Dominque Verschragen         Foto credit: Fille Roelants         Zlatan Zorrero: Danny de Keijzer
Advertenties